Mainosten parhaimmistoa

Mainostoimistoilla riittää tehtävää sosiaalisen median laajentuessa yhä moninaisemmaksi. Uusia mainosalan yrityksiä syntyy nopeaan tahtiin. Asiakkaalle voikin olla haastavaa löytää runsaan tarjonnan joukosta omalle yritykselle sopivin toimisto. Eikä mainostoimistojen nettisivuilta saa läheskään aina tähän apua, sillä monesti tuntuu, että ne ovat unohtaneet oman informatiivisen markkinointinsa muiden työtehtävien lomassa.

Parhaat Sekunnit

Parhaat Sekunnit on suomalainen mainoselokuvakilpailu, joka on toiminut 25 vuoden ajan. Se on tuonut ilahduttavasti esille mainosalan osaamista ja osaltaan auttanut tutustumaan alan tarjontaan. Nyt vuonna 2019 käydään kilpailun viimeinen kausi. Tämän jälkeen kilpailu lopetetaan kilpailijoiden vähäisen osallistumisen vuoksi.

Parhaat Sekunnit -kilpailussa ovat mukana kaikki ne kaupallisten kanavien esittämät televisiomainokset, jotka on ilmoitettu kilpailuun mukaan. Niistä puolestaan on valittu kilpailuvuoden varrella 15 parasta suomalaista televisiomainosta, joista yhdestä tulee sitten koko kilpailun voittaja.

Mutta millaiset mainokset ja mainostoimistot ovat nousseet Parhaat Sekunnit -kilpailun 15 parhaan listalle tänä viimeisenä kilpailuvuonna 2019? Poimimme muutamia, joiden mainokset ovatkin varmasti monelle tuttuja kuluneen vuoden varrelta.

Vuonna 2019 Parhaat Sekunnit -kilpailussa esille nousivat muun muassa seuraavat:

N2

N2 on suomalainen markkinointiviestintäkonserni, jossa toimii saman katon alla useampi eri markkinointialan yritys. Yhteistyön voimalla N2 pystyy tarjoamaan asiakkailleen kattavasti kaiken tarvittavan mainonnan ja markkinoinnin alalla. N2 hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio sanookin, että heillä on paketti hyvin kasassa, ja uusia asiakkaita tulee sisään, mistä tulee yritykselle kannattavuutta ja kasvua.

N2 loi Parhaat Sekunnit -kilpailuun LähiTapiolan Suojatie -mainosspotin.

Mainostoimisto Havas Helsinki

Havas Helsinki on osa kansainvälistä Havas-ketjua. Havas Helsinki yhdistää mainos- ja mediatoimiston toiminnot saman brändin alle. Yrityksessä uskotaan, että näiden kahden toiminnan saumaton yhteistyö toimii asiakkaille eduksi. Havas Euroopan toimitusjohtaja sanoo, että sisältöä ei voi ajatella enää ilman kanavaa, mutta että vieläkin on vallankumouksellista toimia nämä yhdistäen. Tämän vuoksi Havas haluaa tuoda yhteen mainos- ja mediatoimistot.

Havas Helsinki teki Parhaat sekunnit -kilpailussa esille nousseen Lendo – Elämäsi tueksi mainossarjan.

Mainostoimisto Bob the Robot Oy

Bob the Robot on vuonna 2013 kahden suomalaisen mainosalan toimiston yhteenliittymänä syntynyt mainostoimisto. Tällä hetkellä yritys työllistää noin 60 henkilöä. Parhaiten Bob the Robot varmaan tunnetaan mainoskampanjasarjasta Saarioinen – Äitien tekemää ruokaa, sekä Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta vuonna 2006. Kokenut tiimi on jo vuosien ajan ollut alansa huippuja Suomessa.

Bob the Robot nousi esille parhaat sekunnit -kilpailussa kokonaisuudellaan Me Naiset – Ylpeästi Moninainen.